Police za svaki prostor

Police za svaki prostor

 

Police su jednostavno deo enterijera koje će ga istovremeno učiniti i funkcionalnim i estetski privlačnim i jedinstvenim. Često su savršen izbor ako vam treba više prostora za odlaganje ili ako želite da dodate neki vizuelni fokus u vašem prostoru.

Svi smo jednom došli do toga da jednostavno nemamo više gde držati one dragocene i važne sitnice koje su se skupljale godinama. I bez obzira da li je naš životni prostor u kući ili stanu, uvek fali još dodatnog prostora za odlaganje.

Police dolaze u različitim veličinama i stilovima, neverovatno su svestrane i prilagodljive svakom prostoru, tako da smo sigurni da ćete pronaći upravo one koje odgovaraju vama i vašem prostoru i nameni. Donosimo vam primere i ideje kako da iskoristite police u svakoj prostoriji vašeg stana ili kuće.

Police iznad TV-a

Dodavanje polica iznad televizora dobar je način da se fokusna tačka pomeri sa tv aparata. U zavisnosti od prostora možete dodati jednu veću ili nekoliko manjih polica koje mogu biti različito raspoređene. Izborom ukrasnih predmeta, knjiga i drugih detalja, kao i izborom boje i stila doprinećete estetskom doživljaju celog prostora.

Mesto u kuhinji

Kuhinja je takođe jedna od onih prostorija u kojima nam uvek nedostaje dovoljno prostora za odlaganje sitnica. Ukoliko imate prostora, razmislite o dodavanju nekoliko polica između vaših postojećih kuhinjskih ormarića ili na slobodnom prostoru kuhinjskog zida. Na ovim otvorenim policama možete držati začine ili izložiti  najlepše čaše ili porcelan, koristiti za ukrasno bilje. ..

Ukoliko imate prostora, sigurno ćete znati kako da ga najbolje iskoristite i tako osvežite vašu kuhinju.

Knjige na svom mestu

Otvoreni prostori polica nisu samo efikasan i tipičan način kako bi se sortirale, istakle i odložile vaše knjige i stvari, već takođe i elementi koji vaš prostor čine većim, osvetljenijim i otvorenijim. Takođe bi mogle biti odlično rešenje za prikazivanje uramljenih umetničkih dela ili porodičnih fotografija. Ako su sve vaše knjige slične veličine, police možete okačiti na jednakoj udaljenosti jednu od druge. Međutim otvorene police takođe će vam omogućiti da prilagodite prostor između svake police da biste složili knjige različitih veličina.

Police i u kupatilu

Kupatilo je još jedno odlično mesto za dodavanje polica ako imate prostora. Prostor za skladištenje možete povećati s nekoliko dodatnih plutajućih polica i tako nadograditi funkcionalnost vašeg kupatila. Ove police su idealno rešenje za mala kupatila. Poslužiće vam za peškire i drugi higijenski pribor. Takođe možete dodati umetničko delo ili neke biljke da biste oplemenili i ulepšali svoj prostor.

Za dečije sobe

Police su odličan dodatak svakoj dečijoj sobi. One mogu obavljati dvostruku ulogu i kao mesto za smeštanje knjiga, kao i mesto za odlaganje njihovih omiljenih igračaka. Okačite police više ako želite da se vaše dete ne može približiti policama ili niže za lak pristup.

Razmišljate o kupovini polica za zid? Pogledajte našu ponudu zidnih polica.

Korišćene fotografije: Adobe Stock, Web

One Comment

Comments are closed.